Leden over hun lidmaatschap

 • tanteLouise

  tanteLouise over active aging

  ‘Active ageing’ zou wel eens een van de sleutels kunnen zijn om mensen met dementie hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid te laten behouden. Active ageing zegt dat je preventief bezig bent met activering op lichamelijk gebied en op cognitief gebied.

 • tanteLouise

  tanteLouise nieuw lid van Reable Nederland

  Ouderen zoveel mogelijk uit de buurt van een verpleeghuis houden. Het is dé uitdaging in de ouderenzorg voor de komende jaren. Op bescheiden schaal laat zorgorganisatie tanteLouise zien dat het kan.

 • Fundis

  De cultuuromslag zit h’m in luisteren

  De principes van reablement - van zorgen vóór naar zorgen dát - laten zich niet alleen goed vertalen naar zorg en welzijn. Ook in de hulp in de huishouding zijn toepassingen kansrijk.

 • De Haven

  De Haven lid van Reable Nederland

  De zorg mét elkaar anders organiseren is de grote uitdaging. Het is belangrijk dat we de beweging maken van zorgen-voor naar zorgen-dat. We willen echt door de ogen van ouderen gaan kijken.

 • Warande

  Nieuw lid Warande

  Met een flink portfolio aan eerdere functies klopt Harry Finkenflügel in 2018 aan bij Warande. Ervaring die hij vooral opdeed in de gehandicaptenzorg, onder meer bij ’s Heeren Loo.

 • Mijzo

  Mijzo transformeert de ouderenzorg drastisch

  Reablement actief in de praktijk brengen, zorg die niet echt van waarde is schrappen. Ouderenzorginstelling Mijzo, lid van Reable Nederland, bereidt zich al een paar jaar actief voor op de toekomst.

 • Aafje

  ‘Met onze hulp kunt u het weer zelf’

  Het is een opvallende campagne waarmee Aafje vorig jaar de media opzoekt, samen met de andere Rotterdamse ouderenzorgorganisaties, verenigd in ConForte. ‘Samen zorgen voor morgen’ is het thema. Die vier woorden staan voor de toekomstgerichte aanpak waarin zorg niet alleen meer het domein van de professionals is. Daarmee is de logica van de stap naar aansluiting bij Vereniging Reable Nederland verklaard. Voorzitter Guy Buck van Aafjes Raad van Bestuur: ‘Die transitie is voor ons een speerpunt, en reablement staat hoog op de agenda.

 • Lelie zorggroep

  Lelie zorggroep lid geworden

  Als een van de eerste organisaties kan Lelie zorggroep al succesverhalen delen over virtuele thuiszorg. Inmiddels staat een volgende innovatie voor de deur: de verdere introductie van het concept reablement, zegt Hendrik Jan van den Berg, voorzitter van de raad van bestuur. Of ‘zijn’ organisatie met 5000 medewerkers en vrijwilligers zo innovatief is? Met een lachje: ‘Acht jaar terug deden we hier nog alles op papier. Maar zo snel kan het blijkbaar gaan.’ En die snelheid van handelen is geboden, om de zorg toekomstbestendig te maken. Want, zo zegt hij zelf, ‘zorg is niet meer het antwoord op alle vragen’.

 • Zorgbalans

  Esther van der Wielen

  Reablement wil ze het nog niet noemen (‘ik vind het een ingewikkeld woord’). Maar feit is dat adjunct-directeur wijkzorg Esther van der Wielen met Zorgbalans al aardig op weg is richting zelfredzaamheid.

 • Zorgpartner Midden-Holland

  zorgpartners

  Marianne Straks noemt de implementatie van reablement een redelijke uitdaging. Maar ook: ‘Als je heel erg gelooft in je eigen verhaal, dan kun je het uitleggen.’ Aan het eigen geloof in reablement mankeert het niet bij de voorzitter van de Raad van Bestuur van Zorgpartners Midden-Holland. De eigen regie van de cliënt is zelfs een van de pijlers in de visie van de zorgorganisatie. Concrete stappen om reablement in de praktijk te brengen zijn al in voorbereiding.

 • Fundis

  Vereniging Reable Nederland voorkomt dat we allemaal het wiel uitvinden

  In een zorgstelstel dat piept en kraakt zijn andere oplossingen nodig om het toekomstbestendig te houden. Reablement is zo’n oplossing zijn. Vereniging Reable Nederland wil meer aandacht creëren voor het gedachtegoed van reablement. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met andere organisaties die ervoor open staan. In een serie van zes artikelen komen partners aan het woord die nauw betrokken zijn bij de oprichting van de vereniging eerder dit jaar. Guido Blom van Fundis wil voorkomen dat het wiel iedere keer opnieuw uitgevonden wordt als het over reablement gaat.

 • Careyn

  careyn lid van Reable Nederland

  In een zorgstelstel dat piept en kraakt zijn andere oplossingen nodig om het toekomstbestendig te houden. Reablement is zo’n oplossing zijn. Vereniging Reable Nederland wil meer aandacht creëren voor het gedachtegoed van reablement. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met andere organisaties die ervoor open staan. In een serie van zes artikelen komen partners aan het woord die nauw betrokken zijn bij de oprichting van de vereniging eerder dit jaar. Anja Jonkers van Careyn is zelf al om als het om reablement gaat.

 • ZorgSpectrum

  mijzo lid van reable nederland

  In een zorgstelstel dat piept en kraakt zijn andere oplossingen nodig om het toekomstbestendig te houden. Reablement is zo’n oplossing zijn. Vereniging Reable Nederland wil meer aandacht creëren voor het gedachtegoed van reablement. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met andere organisaties die ervoor open staan. In een serie van zes artikelen komen partners aan het woord die nauw betrokken zijn bij de oprichting van de vereniging eerder dit jaar. Marco van Reenen vertelt over de omslag binnen ZorgSpectrum.

 • Mijzo

  Eigenaarschap over het eigen leven

  In een zorgstelstel dat piept en kraakt zijn andere oplossingen nodig om het toekomstbestendig te houden. Reablement is zo’n oplossing zijn. Vereniging Reable Nederland wil meer aandacht creëren voor het gedachtegoed van reablement. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met andere organisaties die ervoor open staan. In een serie van zes artikelen komen partners aan het woord die nauw betrokken zijn bij de oprichting van de vereniging eerder dit jaar. Annet Boekelman van Mijzo vertelt o.a. over de pilt 'Actief langer thuis'.