Het Zorg voor Morgen Festival op 28 en 29 juni is special georganiseerd voor alle medewerkers van Fundis. Fundis is een heel netwerk van bedrijven in de zorg. Elke onderneming is actief op een specifiek terrein binnen de zorg voor kwetsbare ouderen en chronisch zieken. Van wijkverpleging tot persoonlijke alarmering, van welzijnsactiviteiten tot paramedische diensten, van revalidatiezorg en verpleeghuiszorg tot huishoudelijke ondersteuning. Door samen te werken speelt Fundis flexibel in op de steeds veranderende vraag van zorgvragers.

Reable Nederland danst de tango

De medewerkers verdienen een dag waarbij ze ontzorgd worden, in de watten gelegd worden en geïnspireerd raken om met frisse blik naar de toekomst te kijken. Het thema van het festival is dan ook: Kleur de toekomst. De zorgmedewerkers kunnen met hun eigen unieke talenten/kleuren de toekomst van de zorg vormgeven. Tijdens het festival zijn er workshops, sprekers, is er een hapje, drankje en tijd voor een dansje. Ook is er een zorg- en innovatiestraat. Daar legt Reable Nederland met echte tangodansers uit wat reablement is. En dat levert veel positieve reacties op.

Wat is reablement?

Reablement is een doeltreffende aanpak in de ouderenzorg. Een aanpak waarin we vooral loslaten: het loslaten van protocollen en procedures, van werkwijzen en richtlijnen. Niet langer meer praten óver mensen, maar praten mét mensen. Begrijpen wie de ander is. Onderkennen wat hun mogelijkheden zijn. Hun vrijheid respecteren om het leven te leiden zoals zij zelf willen. Deze aanpak kan gezien worden als een nieuw samenspel tussen hulpvrager en hulpverlener en de tango beeldt dit treffend uit.