Reablement

Leden

De vereniging helpt organisaties om het gedachtegoed van reablement zelf tot ontwikkeling te brengen door het samen organiseren van lokale netwerken, bijeenkomsten en leertrajecten.

De leden

Zorgbalans
Zorgspectrum logo
Zorgpartners logo
De haven logo
Lelie logo
Mijzo logo
Aafje-logo-paars

Leden over hun lidmaatschap

Wat maakt dat zorgorganisaties lid worden van Reable Nederland? Leden vertellen enthousiast over hun stap naar het lidmaatschap. In hun verhalen komt naar voren dat het draait om kwaliteit van leven ouderen, de regie bij de ouderen moet liggen, autonomie in de zorg een actueel thema is en dat reablement ook intramuraal ingezet kan worden (het is breder dan ouderen langer thuis wonen/ouderen langer zelfstandig wonen). Kortom, we bundelen onze krachten om een bijdrage te leveren aan een duurzame transformatie van de ouderenzorg.

• tanteLouise

tanteLouise over active aging

‘Active ageing’ zou wel eens een van de sleutels kunnen zijn om mensen met dementie hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid te laten behouden. Active ageing zegt dat je preventief bezig bent met activering op lichamelijk gebied en op cognitief gebied.

• tanteLouise

tanteLouise nieuw lid van Reable Nederland

Ouderen zoveel mogelijk uit de buurt van een verpleeghuis houden. Het is dé uitdaging in de ouderenzorg voor de komende jaren. Op bescheiden schaal laat zorgorganisatie tanteLouise zien dat het kan.

• Fundis

De cultuuromslag zit h’m in luisteren

De principes van reablement - van zorgen vóór naar zorgen dát - laten zich niet alleen goed vertalen naar zorg en welzijn. Ook in de hulp in de huishouding zijn toepassingen kansrijk.

In de praktijk

• Voorbeelden reablement

Het wachten is nog op een goed Nederlands woord. Niet alleen dat maakt reablement tot een begrip dat weleens moeilijk te vatten is. Ja, het gaat om ‘mensen helpen zichzelf te helpen’. Maar waar hebben we het dan over? Wat valt er onder reablement? Met een serie voorbeelden willen we je inspireren.

• De praktijk van Mijzo

Deze benadering vraagt een andere manier van denken van medewerkers en ouderen. In plaats van ’zorgen voor’ ligt bij het programma LAT de nadruk op ‘zorgen dat’. De inhoud van de interventie verschilt, afhankelijk van de individuele doelen van de oudere, en is gericht op zelfstandigheid en participatie. Het programma duurt maximaal 12 weken. LAT is een interdisciplinaire werkwijze, waarbij ouderen door de wijkverpleging samen met een fysiotherapeut en ergotherapeut begeleid worden naar zelfstandigheid.

Active senior man is jogging. Healthy retirement lifestyle.

Lid worden

Wil je als organisatie echt een verandering bewerkstelligen in de ouderenzorg? Word dan lid! Binnen de vereniging vind je een groep van bevlogen zielsverwanten en de gelegenheid om niet alleen over reablement te praten maar het ook daadwerkelijk te doen.