Reablement

Leden

De vereniging helpt organisaties om het gedachtegoed van reablement zelf tot ontwikkeling te brengen door het samen organiseren van lokale netwerken, bijeenkomsten en leertrajecten.

De leden van Reable Nederland

Zorgbalans
Zorgspectrum logo
Zorgpartners logo
De haven logo
Lelie logo
Mijzo logo
Aafje-logo-paars

Leden over hun lidmaatschap

Wat maakt dat zorgorganisaties lid worden van Reable Nederland? Leden vertellen enthousiast over hun stap naar het lidmaatschap. In hun verhalen komt naar voren dat het draait om kwaliteit van leven ouderen, de regie bij de ouderen moet liggen, autonomie in de zorg een actueel thema is en dat reablement ook intramuraal ingezet kan worden (het is breder dan ouderen langer thuis wonen/ouderen langer zelfstandig wonen). Kortom, we bundelen onze krachten om een bijdrage te leveren aan een duurzame transformatie van de ouderenzorg.

  • Mijzo

    Hoe Mijzo de zelfredzaamheid van ouderen verhoogt

    Een hogere zelfredzaamheid van ouderen betekent beter in staat zijn hun eigen leven te leiden, zoals zij dat willen.

  • De Wever

    De Wever lanceert ‘ZoalsThuis’: Innovatief reablementprogramma voor ouderenzorg

    De Wever introduceert officieel het programma ZoalsThuis (Langer Actief Thuis Intramuraal).

  • De Zellingen

    Reablement laten slagen betekent verder gaan dan alleen trainingen volgen

    Lid De Zellingen stippelde in 2024 de nieuwe koers uit. Inmiddels is een start gemaakt om reablement door te voeren in de dagelijkse werkzaamheden.

In de praktijk

  • De Wever lanceert ‘ZoalsThuis’: Innovatief reablementprogramma voor ouderenzorg

    De Wever introduceert officieel het programma ZoalsThuis (Langer Actief Thuis Intramuraal).

  • Voorbeelden reablement

    Het wachten is nog op een goed Nederlands woord. Niet alleen dat maakt reablement tot een begrip dat weleens moeilijk te vatten is. Ja, het gaat om ‘mensen helpen zichzelf te helpen’. Maar waar hebben we het dan over? Wat valt er onder reablement? Met een serie voorbeelden willen we je inspireren.

  • De praktijk van Mijzo

    Deze benadering vraagt een andere manier van denken van medewerkers en ouderen. In plaats van ’zorgen voor’ ligt bij het programma LAT de nadruk op ‘zorgen dat’. De inhoud van de interventie verschilt, afhankelijk van de individuele doelen van de oudere, en is gericht op zelfstandigheid en participatie. Het programma duurt maximaal 12 weken. LAT is een interdisciplinaire werkwijze, waarbij ouderen door de wijkverpleging samen met een fysiotherapeut en ergotherapeut begeleid worden naar zelfstandigheid.

Active senior man is jogging. Healthy retirement lifestyle.

Lid worden

Wil je als organisatie echt een verandering bewerkstelligen in de ouderenzorg? Word dan lid! Binnen de vereniging vind je een groep van bevlogen zielsverwanten en de gelegenheid om niet alleen over reablement te praten maar het ook daadwerkelijk te doen.